Organisatie

De Sociale Raad wordt mogelijk gemaakt door de gemeenteraad, maar staat daar volledig los van. De Sociale Raad is immers een steeds roulerende groep willekeurig gelote burgers.

Tegelijkertijd is de Sociale Raad een nieuw fenomeen dat de nodige voorbereiding vergt. De voorbereidingen van de eerste sociale raadsbijeenkomsten liggen in handen van een klein secretariaat en een groot netwerk.

Het secretariaat

– Nicole Estejé (projectleider)
– Carla Hermans (communicatie)
– Anke van Kempen (communicatie)

Het netwerk

De Sociale Raad is een experiment gericht op het versterken van de lokale democratie. Het secretariaat onderhoudt dan ook nauwe contacten met de instanties die onze democratie vormgeven zoals de griffie en leden van de gemeenteraad, ambtenaren en bestuur. Zij hebben in de eerste plaats het experiment mogelijk gemaakt door ruimte te maken in besluitvormingsprocessen.

Maar bovenal is de Sociale Raad natuurlijk van de inwoners van Peel en Maas zelf. De Sociale Raad wordt vormgegeven door iedereen die daar een bijdrage aan wil leveren. Van het voorbereiden en organiseren van de bijeenkomsten tot het opvolgen van de resultaten.

Wil je hier ook bij helpen?

Laat het ons weten via: info@socialeraad.nl
We nemen graag contact met je op!

 

Inschrijven nieuwsbrief

Geef uzelf op voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.