Huidige stand van zaken Sociale Raad 3

Op zaterdag 8 april heeft de derde Sociale Raad van Peel en Maas plaatsgevonden in ’t Hoës van Bree in Maasbree. 39 deelnemers kwamen samen tot 13 aanbevelingen met betrekking tot de centrale vraag: “Hoe creëren we meer flexibiliteit in het woningaanbod van Peel en Maas?”.

We informeren u graag over de huidige stand van zaken met betrekking tot het voltooien van de cyclus van deze Sociale Raad.

Behandeling gemeenteraad
Het resultaat van een Sociale Raad wordt altijd binnen 5 weken behandeld in de gemeenteraad, dit is op dinsdag 9 mei gebeurd.

Op 23 mei nogmaals op de agenda
De gemeenteraad heeft op 9 mei aangegeven het belangrijk te vinden dat alle 13 aanbevelingen van de Sociale Raad aan de orde komen. De fracties willen daarom graag wat tijd vrij maken om ze goed te bestuderen, zodoende is de Sociale Raad op dinsdag 23 mei opnieuw geagendeerd. Die avond zal het resultaat van de Sociale Raad volledig integraal behandeld worden in een openbare besluitvormende raadsvergadering.

Openbare publicatie
Een Sociale Raad cyclus wordt altijd afgesloten met een openbare publicatie. Hierin worden alle inwoners van Peel en Maas geïnformeerd over het verloop van de betreffende Sociale Raad. De openbare publicatie zal verschijnen in weekblad Hallo Peel en Maas in de week volgend op het afronden van de cyclus in de gemeenteraad.

Nieuwsbrief
Ook zullen wij middels onze nieuwsbrief altijd de laatste ontwikkelingen delen. Wilt u op de hoogte blijven dan kunt u zich beneden op deze pagina gemakkelijk inschrijven voor deze nieuwsbrief.

stand van zaken